67 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ&40 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

67ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
40ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Θεσσαλονίκη 15-23/12/2017 &2-8/1/2018

Ολοκληρώθηκαν στο ξενοδοχείο Φιλίππειο της Θεσσαλονίκης , που αποτελεί γνωστό πλέον σκακιστικό προορισμό ,υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Ο & και του Κεραυνού Ωραιοκάστρου , τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών & Γυναικών για το 2017.
Στους άντρες ήταν κούρσα για δύο η διεκδίκηση του χρυσού , ο GM Νικολαίδης Ι κατάφερε να κερδίσει στο νήμα και με 7/8 να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή . 2ος με 6,5/8 ο GM Μαστροβασίλης Αθανάσιος ,αθλητής της Ε.Σ.Θ .Η κρίσιμη 7η παρτίδα με αντίπαλο τον Κελίρη ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ,η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για το Μαστροβασίλη διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ο Νικολαίδης θα επικρατούσε στο 3ο κριτήριο ισοβαθμίας !
3ος ο Κελίρης Ανδρέας με 6/8 ερχόμενος από τη Κύπρο ,παίζει πλέον με τα χρώματα της γαλανόλευκης και κέρδισε πρόσφατα το τίτλο του GM.
Πολλοί νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα,δε μπόρεσε κάποιος από αυτούς να πλησιάσει σε απόδοση νόρμας αλλά περιμένουμε περισσότερα στο κοντινό μέλλον !

Ο αθλητής του Σ.Α Μουδανιών Κανακάρης Γιώργος ήταν ο άτυχος των αγώνων διότι παρουσίασε πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και οι αγώνες να ολοκληρωθούν σε 8 γύρους.
Στο Πρωτάθλημα Γυναικών του 2017 η Παυλίδου Κατερίνα κέρδισε το τίτλο με 7/9 2η η Μαρκαντωνάκη Χ με 6,5/9 και 3η η Μάκκα Ι με 6/9 .
Το χρύσο κρίθηκε από τον 8ο γύρο ,πολλές πρωτοεμφανιζόμενες κοπέλες και εδώ όμως τα φαβορί τερμάτισαν στα μετάλλια !
Τα πρωταθλήματα του 2017 ξεχώρισαν από μαχητικότητα , μεγάλο ποσοστό νικών αλλά και το καλό κλίμα αγώνων .Ευχαριστούμε τον διοργανωτή Β. Τσαρουχά για την προσπάθεια του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις που θα αναλάβει .

GM Μαστροβασίλης Θάνος