ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΕΣΘ ΣΤΟ FTPA PARIS YOUTH CHAMPIONSHIP

Ολοκληρώθηκε στο Παρίσι κάτω από εξαιρετικές αγωνιστικές συνθήκες στο πύργο της Asnieres το Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα με διοργανωτή την Ομοσπονδία των Παρισίων , Ile de France International Chess Team & Ligue Ile de France des Echecs.

http://idf-echecs.com/pages/

https://photos.google.com/share/AF1QipOvYw8bkXhyXhiZDZ8EKdFSBLK2PaG9O32_VZd85JERxfmUA2fvtvGj71I7gMezbA?key=VTYxNUxZYUtPQ1pMc0pGS1FJVUttSmNmb0Y1dm9R

 

Πολλές και εξαιρετικές φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παραπάνω link

Οι έξι ομάδες αναμετρήθηκαν σε σύστημα πουλ πέντε αγώνων .

Pathena Rotterdam Chess Team Netherlands , Ireland Youth Chess Team , Thessaloniki Chess Union, Murmansk Region Russia, Ile de France Chess Team, IDF Solenn Chess Team France

Η ΕΣΘ ξεκίνησε αποφασιστικά με τέσσερις διαδοχικές νίκες . Το πρώτο παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με αντίπαλο την ισχυρή ρώσικη ομάδα αλλά τελικά επικράτησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αυτό έδωσε κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους αθλητές μας που συνέχισαν με τρεις πειστικές νίκες !

Στο τελευταίο αγώνα έφτανε η ισοπαλία (5-5) για να κερδίσουμε τη 1η θέση του βάθρου διότι η ρώσικη ομάδα του Murmansk είχε επικρατήσει με 5.5-4.5 της μικτής επίλεκτης Γαλλικής ομάδας Δυστυχώς μετά από μεγάλη μάχη χάθηκε η συνάντηση στα σημεία και είχαμε τριπλή ισοβαθμία !

Η μικρότερη δυνατή διαφορά συνολικών πόντων χώρισε τη πρώτη από τη δεύτερη θέση ,η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία και την αγωνιστικότητα της ,οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού μας για την ερχόμενη σεζόν !

1ο Thessaloniki Chess Union -Murmansk Region 6.5-3.5

2o Ile de France Sollen- Thessaloniki Chess Union 2-8

3o Thessaloniki Chess Union-Ireland 7.5-2.5

4o Thessaloniki Chess Union-Pathena Rotterdam 7.5-2.5

5o Ile de France Chess Team -Thessaloniki Chess Union 5.5-4.5

ΣΥΝΘΕΣΗ Ε.Σ.Θ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

1. Καλογερής Ι 4.5/5

2. Μπάλλας Αθ 4.5/5

3. Βλάχος Ανατόλ 4/5

4. Πραματευτάκη Λ 1/5

5. Σπυρόπουλος Ν 5/5

6. Τζοβάνης Αν 2/5

7.Καζάκος Μ 4/5

8.Τσαρσιταλίδης Κ 2.5/5

9.Καλογρίδης Αντω 4/5

10.Τσαρσιταλίδης Χ 3.5/5

Λίγα λόγια για την απόδοση των αθλητών μας :

Εξαιρετική εμφάνιση στις δύο πρώτες σκακιέρες μας,με ώριμο και σίγουρο παιχνίδι .Παρότι δεν ήταν φαβορί στα ελο μάζεψαν κρίσιμους πόντους και έδωσαν σιγουριά στην ομάδα . Ο Γιάννης θα περάσει σύντομα το 2300 ενώ ο Θανάσης έδειξε ότι το 2000 δεν τον αντιπροσωπεύει και είναι προσωρινό !

Στο τρία ο Ανατόλ Βλάχος έφτασε το 2400 σημειώνοντας σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο , πέτυχε πριν από ένα μήνα και τη πρώτη του νόρμα ΙΜ !

Στο τέσσερα απέναντι σε 18χρονους & ισχυρότερους αντιπάλους η Λουκία προσπάθησε πολύ,έχασε μερικές καλές ευκαιρίες για καλύτερο αποτέλεσμα ,μου άρεσε η μαχητικότητα της .

Στο πέντε ο Ν. Σπυρόπουλος έκανε απόλυτο σκορ με δυναμικό παιχνίδι ,σε επόμενο άρθρο θα παρουσιάσουμε και σχολιασμένη παρτίδα του από τους αγώνες !

Στην έκτη σκακιέρα ο Α. Τζοβάνης έπιασε καλή απόδοση, είχε ευκαιρίες για νίκες απέναντι σε αντιπάλους με υψηλότερα ελο ειδικά στο τελευταίο κρίσιμο αγώνα ,το +50 ελο που αποκόμισε δεν αντανακλά τη προσπάθεια του !

Στο επτά ο Καζάκος Μ. έπαιξε συνολικά ποιοτικά ,στη 5η παρτίδα έπεσε σε καλή προετοιμασία και δεν αντέδρασε κατάλληλα,θετική η εμφάνιση του.

Στο οκτώ ο Τσαρσιταλίδης Κ. ξεκίνησε αγχωμένα αλλά στο κρίσιμο 5ο αγώνα κέρδισε πειστικά ,προσπάθησε πολύ και μπορεί καλύτερα !

Στην ένατη σκακιέρα ο Καλογρίδης Α. όπως κ ο Μάρκος έπαιξε εξαιρετικά εκτός από τον 5ο, είναι ομαδικός αθλητής με θέληση και δίψα για διάκριση !

Ο βενιαμίν μας Τσαρσιταλίδης Χρ έπαιξε σταθερά και ώριμα, κέρδισε εμπειρίες και θα είναι ακόμα καλύτερος στα επόμενα τουρνουά .

Ευχαριστούμε και τους γονείς συνοδούς για τη πολύτιμη στήριξη τους, είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της ομάδας. Αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον !

Αρχηγός Αποστολής

GM Μαστροβασίλης Θ