ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΩΣ 16

Ολοκληρώθηκαν στο Ρίο της Αχαΐας τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 8 έως 16 ετών .  Με περισσότερους αθλητές συμμετείχε φέτος η ομάδα της ΕΣΘ-ΕΣΚ  και καλύτερα συνολικά αποτελέσματα συγκριτικά με το 2017  .

Θα αναφέρουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών ξεκινώντας από τις μικρότερες κατηγορίες .

Στα Α08 τερμάτισε στην 5η θέση ο Σκόδρας Κ με 6,5/9  πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ,το μετάλλιο κρίθηκε στον 7ο γύρο απέναντι στον Βάσση Μιχάλη που κέρδισε το χρυσό .

Στα Α10 τερμάτισε στην 5η θέση ο Τσαρσιταλίδης Χρ με 6/9 πραγματοποιώντας σταθερή εμφάνιση, στον 7ο γύρο κρίθηκε ξανά το μετάλλιο όπου ηττήθηκε από τον Χαρτοφύλακα Σ ( 7,5/9 και 2η θέση ) ενώ νικητής ο Αντωνιουδάκης Γ με 8/9

Στα Α12 οι δύο αθλητές μας δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας.

Ο Κούτλας Ν με 5/9 τερμάτισε 15ος μακριά από τον καλό του εαυτό , η αποτυχία να καταβάλει  τον Μαγκαλάκη Σ από κερδισμένη θέση  ( 1ος με 7,5/9 η έκπληξη της κατηγορίας ) του στέρησε κάτι καλύτερο.

Ο Στοϊμενίδης Δ με 5/9 19ος ,παρότι ξεκίνησε καλά στη μέση του τουρνουά ξέμεινε από δυνάμεις . Οι δύο τους κράτησαν την Α12 σκακιέρα μας στην Α Εθνική που ακολούθησε .

Στα Α14 ο Τσαρσιταλίδης Κ με 5,5/9 τερμάτισε 9ος, χαράμισε  τεράστια ευκαιρία να μπει στα μετάλλια στον κρίσιμο 9ο αγώνα με αντίπαλο τον Κράλλη ( που κέρδισε τελικά αναπάντεχα το χρυσό με 7,5/9)

Τέλος στα Α16 ο Βλάχος Ανατόλ κατέκτησε το χρυσό με το επιβλητικό 8,5/9 και επιβεβαίωσε την διαφορά elo από τους αντιπάλους του παρότι οι παρτίδες ήταν αμφίρροπες !

Στη φώτο ο Πρωταθλητής μας στα Α16 με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΟ  κ Ευσταθόπουλο .

Στα κορίτσια Κ14 η Πάσογλου Ν με 4.5/9 τερμάτισε 19η , αναμέναμε περισσότερα από τη Νικολέτα που έπαιξε καλύτερα στην Α Εθνική παρότι αντιμετώπιζε μεγαλύτερες κοπέλες στην Κ16 σκακιέρα .