46 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018 ΔΕΥΤΕΡΗ Η Ε.Σ.Θ

Στο διάστημα 10-15 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο Ρίο το 46ο Πρωτάθλημα Α Εθνικής Κατηγορίας . Έλαβαν μέρος 34 ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδος , με δεκαμελή σύνθεση  4 ελεύθερες σκακιέρες, 1 γυναικεία , και 5 εφηβικές . Μετά από 7γύρους νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας με 6 νίκες και 1 ισοπαλία  ( 5-5 με την ομάδα της ΕΣΘ)  . Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ΕΣΘ με 5 νίκες και δύο ισοπαλίες ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε η ομάδα του ΣΟ Καβάλας . Το 2017 είχαμε ακριβώς την ίδια 3αδα με διαφορετική όμως σειρά ! Η Ε.Σ.Θ πραγματοποίησε  εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο από τους δύο ισχυρούς διεκδικητές αλλά χαράμισε δύο ευκαιρίες , την πρώτη στο ματς απέναντι στη Νίκαια όπου ενώ ήταν μπροστά με 5-4  ο Α Δόρφανης στη 4η σκακιέρα χρειαζόταν να κρατήσει την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την νίκη όμως λύγισε μετά από 5ωρη μάχη .Η δεύτερη ευκαιρία χάθηκε απέναντι στη Καβάλα ,το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε με τη Κ Πάσογλου να μη μπορεί να διατηρήσει την πολύτιμη ισοπαλία μετά από 5ωρη μάχη !

Οι 20 πρώτες ομάδες παρέμειναν στη μεγάλη κατηγορία , οι 14 που υποβιβάστηκαν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επάνοδο στο ΠΟΑ του 2019 .

Η ΕΣΘ είχε στη σύνθεση της τον Πρωταθλητή Α20 για το 2018 Καλογερή Γιάννη που με 7/7 βοήθησε τα μέγιστα στη προσπάθεια κατάκτησης  του τίτλου ! 5.5/7 έπιασε ο  Πρωταθλητής Α16 για το 2018   Βλάχος Ανατολ ενώ ο GM Μαστροβασίλης Θ με 5.5/7 στη 2η σκακιέρα έκανε απόδοση 2716. Όλοι οι αθλητές-τριες προσπάθησαν πάρα πολύ .

Στη πρώτη μας σκακιέρα ο  GM Μαστροβασίλης Δ 4/7 αήττητος , ενώ είχαμε δύο αθλητές μας τη Zawadzka J και στη 3η τον Μαλικέντζο Σ που  παρότι γνώρισαν την ήττα για πρώτη φορά στον 7ο γύρο πραγματοποίησαν θετικό σκορ  !

Οι αδερφές Πάσογλου έδωσαν πόντους  απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους  , ο Καζάκος Μ με 1/2 πήρε εμπειρία για τις χρονιές που έρχονται , 1/2 αήττητος  έκανε επίσης ο rookie μας Στοϊμενίδης Δ στην Α12 και 3.5/5 ο Κούτλας Ν επίσης στην Α12  έχοντας μία νίκη και μία ήττα στα ντέρμπι . Η καλή εικόνα και η ενίσχυση των εφηβικών σκακιέρων αφήνει αισιοδοξία για το κοντινό μέλλον !

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο :

Αποτελέσματα

Στη πρώτη φώτο ( από το site των αγώνων ) παρόντες είναι , ο Πρόεδρος Αντωνιάδης Γ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης Γ