Εξαιρετική εμφάνιση στο Biel από το Γεωργιάδη Ν

O Γεωργιάδης Νίκο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πανίσχυρο Biel 2017
Διεκδίκησε ακόμα και τη 1η θέση αλλά τελικά τερμάτισε με 5/9 χάνοντας μόλις τη τελευταία παρτίδα με αντίπαλο τη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Hou Yifan
Συγχαρητήρια στον αθλητή μας και του ευχόμαστε εις ανώτερα !

Malikentzos-O’ Gorman 1-0 2017

IM ο Σωτήρης Μαλικέντζος

Ο Μαλικέντζος Σωτήρης ,αθλητής της Ε.Σ.Θ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο οπεν τουρνουά της Παλαιόχωρας πέτυχε τη 3η του νόρμα ΙΜ ( διεθνούς μαιτρ) και στην επόμενη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ( FIDE) θα του απονεμηθεί ο ομώνυμος τίτλος ! Πολλά συγχαρητήρια στο Σωτήρη και εις ανώτερα !
Παρακάτω παρουσιάζουμε μια παρτίδα με σχόλια του πρωταγωνιστή !

Μαστροβασίλης Δ-Βολοκίτιν Α 1-0 Μινσκ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΙΝΤΕ 2017

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017 ξεκινά σε λίγες μέρες στο Tbilisi της Γεωργίας . Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί μια και τα λαμπρότερα σκακιστικά αστέρια έχουν συγκεντρωθεί ( ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Carlsen,Anand ,Kramnik ,Hou Yifan !) για ένα μαραθώνιο από knock out αγώνες που θα αναδείξουν τους εκλεκτούς εκλεκτές της Κάισσας για το 2017 .

Οι φιναλίστ θα προκριθούν στο τελικό τραπέζι από όπου θα προκύψει και ο διεκδικητής για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα . Φέτος μετά από αρκετά χρόνια έχουμε εκπροσώπηση για τα Ελληνικά χρώματα τον GM Μαστροβασίλη Δημήτρη μέλος της Εθνικής μας Ομάδας και αθλητή της Ε.Σ.Θ . Ο Δημήτρης κέρδισε πανάξια τη πρόκριση από το Πανευρωπαϊκό Ατομικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Minsk Belarus ,συγκεντρώνοντας 7,5/11 ισοβαθμώντας στην 15η θέση με την εξαιρετική απόδοση elo: 2709 !

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ατομικού Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 .
http://www.chess-results.com/tnr280959.aspx?lan=11&art=1&rd=11&fedb=BLR&turdet=YES&flag=30&wi=821

Με σταθερά ποιοτικό παιχνίδι έδειξε από νωρίς ότι θα είναι στους διεκδικητές , χαρακτηριστική είναι η παρτίδα όπου ..εξαερώνει τον πρωταθλητή Ουκρανίας Andrei Volokitin ( κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Σκακιστική Ολυμπιάδα του 2016 με την εξωπραγματική απόδοση 8,5/9 ελο : 2992! ) και θα την παρουσιάσουμε με σχόλια του νικητή παρακάτω .

Αντίπαλος του Δημήτρη στο 1ο knock out γύρο θα είναι ο Πρωταθλητής Βουλγαρίας κ ισχυρός GM Cheparinov 2709
Θα παιχτούν δύο παρτίδες κλασικού χρόνου και στη περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσουν δύο rapid , αν παραμείνει ισόπαλο το σκορ θα πάμε σε blitz και τελικά σε παρτίδα αρμαγεδδών όπου τα λευκά θα έχουν 5’, 4’ τα μαύρα αλλά ο λευκός θα χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο παρακάτω link
http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/10388-fide-world-cup-starts-soon-in-tbilisi.html

Θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη των αγώνων από διάφορα site, εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Θεσσαλονικιό σκακιστή οι παρτίδες θα ανεβούν σχολιασμένες σε επόμενη μας ανάρτηση .