Η ομάδα της ΕΣΘ στο blitz του Φυσιολάτρη Νίκαιας

Η ομάδα της ΕΣΘ αποτελούμενη από τους  Μπούσιο Χρήστο ( έμπειρο προπονητή και αθλητή με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας ) , Βλάχο Ανατόλ (πρωταθλητή νέων Α16)  Πάσογλου Κατερίνα και τους ανερχόμενους Τσαρσιταλίδη Κωννο και Τσαρσιταλίδη Χρήστο τερμάτισε 3η στην ομαδική βαθμολογία του τουρνουά blitz του Φυσιολάτρη Νίκαιας για το 2018 

3 ΟΠΕΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 2018

Στις 14/9 ξεκινάει στα Φάρσαλα το 3ο Ανοικτό Τουρνουά , το οποίο πραγματοποιείται παράλληλα με τη γιορτή χαλβά της ομώνυμης πόλης .Το σύστημα αγώνων είναι ελβετικό 7 γύρων με μειωμένο χρόνο ( 60′ για όλη τη παρτίδα +30” για κάθε κίνηση )

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω τηλ :

ΔΕΡΕΚΑΣ ΔΗΜΟΣ – 6936 778 777 –  dimos.derekas@gmail.com

και στο κάτωθι link :

http://www.tessth.gr/blog/

15 ΟΠΕΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 2018 & 12 ΜΠΛΙΤΣ

Ξεκινάει το 15ο Οπεν Καλαμαριάς 2018 στις 29/8 ,διοργανωτής  είναι η ΈΣΚ& ΕΣΘ  σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και τη στήριξη της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. και των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη .Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο  Αμφιθέατρο 4ου-5ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμαριάς (γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, περιοχή Βότση)

Την προηγουμένη ,στις 28/8 θα πραγματοποιηθεί το 12 Μπλιτς εις μνήμη Γ Ιωακειμίδη. Στο παρακάτω link  μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και για τις δύο εκδηλώσεις :

https://theschess.wordpress.com/

46 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018 ΔΕΥΤΕΡΗ Η Ε.Σ.Θ

Στο διάστημα 10-15 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο Ρίο το 46ο Πρωτάθλημα Α Εθνικής Κατηγορίας . Έλαβαν μέρος 34 ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδος , με δεκαμελή σύνθεση  4 ελεύθερες σκακιέρες, 1 γυναικεία , και 5 εφηβικές . Μετά από 7γύρους νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας με 6 νίκες και 1 ισοπαλία  ( 5-5 με την ομάδα της ΕΣΘ)  . Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ΕΣΘ με 5 νίκες και δύο ισοπαλίες ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε η ομάδα του ΣΟ Καβάλας . Το 2017 είχαμε ακριβώς την ίδια 3αδα με διαφορετική όμως σειρά ! Η Ε.Σ.Θ πραγματοποίησε  εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο από τους δύο ισχυρούς διεκδικητές αλλά χαράμισε δύο ευκαιρίες , την πρώτη στο ματς απέναντι στη Νίκαια όπου ενώ ήταν μπροστά με 5-4  ο Α Δόρφανης στη 4η σκακιέρα χρειαζόταν να κρατήσει την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την νίκη όμως λύγισε μετά από 5ωρη μάχη .Η δεύτερη ευκαιρία χάθηκε απέναντι στη Καβάλα ,το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε με τη Κ Πάσογλου να μη μπορεί να διατηρήσει την πολύτιμη ισοπαλία μετά από 5ωρη μάχη !

Οι 20 πρώτες ομάδες παρέμειναν στη μεγάλη κατηγορία , οι 14 που υποβιβάστηκαν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επάνοδο στο ΠΟΑ του 2019 .

Η ΕΣΘ είχε στη σύνθεση της τον Πρωταθλητή Α20 για το 2018 Καλογερή Γιάννη που με 7/7 βοήθησε τα μέγιστα στη προσπάθεια κατάκτησης  του τίτλου ! 5.5/7 έπιασε ο  Πρωταθλητής Α16 για το 2018   Βλάχος Ανατολ ενώ ο GM Μαστροβασίλης Θ με 5.5/7 στη 2η σκακιέρα έκανε απόδοση 2716. Όλοι οι αθλητές-τριες προσπάθησαν πάρα πολύ .

Στη πρώτη μας σκακιέρα ο  GM Μαστροβασίλης Δ 4/7 αήττητος , ενώ είχαμε δύο αθλητές μας τη Zawadzka J και στη 3η τον Μαλικέντζο Σ που  παρότι γνώρισαν την ήττα για πρώτη φορά στον 7ο γύρο πραγματοποίησαν θετικό σκορ  !

Οι αδερφές Πάσογλου έδωσαν πόντους  απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους  , ο Καζάκος Μ με 1/2 πήρε εμπειρία για τις χρονιές που έρχονται , 1/2 αήττητος  έκανε επίσης ο rookie μας Στοϊμενίδης Δ στην Α12 και 3.5/5 ο Κούτλας Ν επίσης στην Α12  έχοντας μία νίκη και μία ήττα στα ντέρμπι . Η καλή εικόνα και η ενίσχυση των εφηβικών σκακιέρων αφήνει αισιοδοξία για το κοντινό μέλλον !

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο :

http://chessfed.gr/league2018/apotelesmata/

Στη πρώτη φώτο ( από το site των αγώνων ) παρόντες είναι , ο Πρόεδρος Αντωνιάδης Γ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης Γ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΔΟΣ 2018

Στο Ρίο της Αχαΐας ολοκληρώθηκε το 36ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ για το 2018

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας επικρατώντας στον Τελικό της Καβάλας με 2.5-1.5 

Η ΕΣΘ  ηττήθηκε στους 4 από την ομάδα της Καβάλας με 3-1

έτσι δεν μπόρεσε μετά από τρία συναπτά έτη να διεκδικήσει το τρόπαιο ! Ο μικρός τελικός ολοκληρώθηκε με  4-0 απέναντι στο Αίγιο που πραγματοποίησε συνολικά εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να μπει στη 4αδα για πρώτη φορά !

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο link των αγώνων

http://chessfed.gr/cup2018/apotelesmata/

Φωτο από το site των αγώνων , η ομάδα της ΕΣΘ ( Μαλικέντζος Σ,Μαστροβασίλης Δ, Μαστροβασίλης Α και Zawadzka J) με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΟ κ Θεοδωρίδη .

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΩΣ 16

Ολοκληρώθηκαν στο Ρίο της Αχαΐας τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 8 έως 16 ετών .  Με περισσότερους αθλητές συμμετείχε φέτος η ομάδα της ΕΣΘ-ΕΣΚ  και καλύτερα συνολικά αποτελέσματα συγκριτικά με το 2017  .

Θα αναφέρουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών ξεκινώντας από τις μικρότερες κατηγορίες .

Στα Α08 τερμάτισε στην 5η θέση ο Σκόδρας Κ με 6,5/9  πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ,το μετάλλιο κρίθηκε στον 7ο γύρο απέναντι στον Βάσση Μιχάλη που κέρδισε το χρυσό .

Στα Α10 τερμάτισε στην 5η θέση ο Τσαρσιταλίδης Χρ με 6/9 πραγματοποιώντας σταθερή εμφάνιση, στον 7ο γύρο κρίθηκε ξανά το μετάλλιο όπου ηττήθηκε από τον Χαρτοφύλακα Σ ( 7,5/9 και 2η θέση ) ενώ νικητής ο Αντωνιουδάκης Γ με 8/9

Στα Α12 οι δύο αθλητές μας δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας.

Ο Κούτλας Ν με 5/9 τερμάτισε 15ος μακριά από τον καλό του εαυτό , η αποτυχία να καταβάλει  τον Μαγκαλάκη Σ από κερδισμένη θέση  ( 1ος με 7,5/9 η έκπληξη της κατηγορίας ) του στέρησε κάτι καλύτερο.

Ο Στοϊμενίδης Δ με 5/9 19ος ,παρότι ξεκίνησε καλά στη μέση του τουρνουά ξέμεινε από δυνάμεις . Οι δύο τους κράτησαν την Α12 σκακιέρα μας στην Α Εθνική που ακολούθησε .

Στα Α14 ο Τσαρσιταλίδης Κ με 5,5/9 τερμάτισε 9ος, χαράμισε  τεράστια ευκαιρία να μπει στα μετάλλια στον κρίσιμο 9ο αγώνα με αντίπαλο τον Κράλλη ( που κέρδισε τελικά αναπάντεχα το χρυσό με 7,5/9)

Τέλος στα Α16 ο Βλάχος Ανατόλ κατέκτησε το χρυσό με το επιβλητικό 8,5/9 και επιβεβαίωσε την διαφορά elo από τους αντιπάλους του παρότι οι παρτίδες ήταν αμφίρροπες !

Στη φώτο ο Πρωταθλητής μας στα Α16 με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΟ  κ Ευσταθόπουλο .

Στα κορίτσια Κ14 η Πάσογλου Ν με 4.5/9 τερμάτισε 19η , αναμέναμε περισσότερα από τη Νικολέτα που έπαιξε καλύτερα στην Α Εθνική παρότι αντιμετώπιζε μεγαλύτερες κοπέλες στην Κ16 σκακιέρα .