Σκάκι στη Κατερίνη ,Μάρτης 22-24

Στη Κατερίνη θα πραγματοποιηθούν σειρά σκακιστικών δράσεων το τριήμερο 22-24/3 /24

Διοργανωτές η τοπική ένωση ΕΣΣΚΕΔΥΜ και ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης (Βαρδάκας Στ  & Κουτρούπας Κ)

Χώρος αγώνων :Mediterranean Village Hotel & SPA***** Παραλία Κατερίνης

Θα πραγματοποιηθεί παράλληλα το ανοικτό πρωτάθλημα της ένωσης και τα προκριματικά πανελλήνια νεανικά  under 08 έως under16 .

Καλή επιτυχία  στους αγώνες , είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να αναπτυχθεί το σκάκι στη Κεντρική Μακεδονία και ευχόμαστε να ανοίξει ο δρόμος ώστε να πραγματοποιηθούν περισσότερες σκακιστικές εκδηλώσεις στο κοντινό μέλλον !

Να μην λησμονούμε ότι το 1999 είχαν πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Λιτόχωρο τα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα με συμμετοχή ταλαντούχων  αθλητών που σήμερα αποτελούν την Παγκόσμια  σκακιστική ελίτ !

Ο σύνδεσμος της προκήρυξης για περισσότερες πληροφορίες είναι :

22o Ατομικό Πρωτάθλημα 2024 ΚΔ Μακεδονίας -Προκήρυξη | Ε.Σ.Σ.Κε.Δυ.Μ (esskedym.gr)

ΠΟΑ Θεσσαλίας 2024, Πρωταθλήτρια ομάδα τα Τρίκαλα !

Τη Κυριακή 26 Φλεβάρη ολοκληρώθηκε ο ΠΟΑ της Θεσσαλίας .

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε τα ΣΚ του Φλεβάρη στις έδρες των πέντε ομάδων με σύστημα πουλ ( όλοι παίζουν με όλους ) και μία κενή μέρα για κάθε ομάδα .

Η τελική βαθμολογία είχε ως εξής :

Ranking crosstable

Rk. Team 1 2 3 4 5  TB1  TB2  TB3
1 ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  * 6 9 9 8 0 33,5
2 Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ½  * 7 7 6 0 22
3 Α.Σ. ΒΟΛΟΥ 4  * 5 7 3 1 18,5
4 Σ.Λ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ 1 3 5  * 3 1 14,5
5 Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 1 3 3  * 0 0 11,5

 

 

Chess-Results Server Chess-results.com – ΠΟΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

Η πρώτη θέση οδηγεί σε άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία και την κέρδισε επάξια η ανερχόμενη ομάδα των Τρικάλων κερδίζοντας όλα τα ματς .

Ο εγκέφαλος της ομάδας και πρόεδρος ,Τοζάρος Χρήστος έχτισε ένα ισχυρό σύνολο με υπομονή και επιμονή με σκοπό να αναπτύξει και να προβάλει το σκάκι σε όλη τη Θεσσαλία ! Έτσι ανέλαβε για πρώτη φορά και τη διεξαγωγή της Α’ Εθνικής αλλά και του F8 του Κυπέλλου Ελλάδος  για το 2024 στη πόλη των Τρικάλων φέρνοντας την Ελληνική σκακιστική ελίτ για πρώτη φορά στη κεντρική Ελλάδα !

Θα είμαστε αρωγοί σε αυτή τη νέα προσπάθεια , είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι αξιόλογο .

Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή επιτυχία ,συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες  ,ο συνδυασμός νεανικού ενθουσιασμού εμπειρίας και οργάνωσης μπορεί να αποδώσει πολλούς καρπούς !

Τα λέμε ξανά στα Τρίκαλα σύντομα !

GM Μαστροβασίλης Θάνος

 

KCF (Kasparov Chess Foundation) Διαδικτυακή Πανεπιστημιάδα Φλεβάρης 24

Στις αρχές του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από πολλές χώρες η Διαδικτυακή Πανεπιστημιάδα (Online University Championship ) .Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε το Ε.Μ.Π από την Αθήνα τερματίζοντας στη 13η θέση ανάμεσα σε 117 ομάδες .Πρωταθλήτρια Ομάδα αναδείχθηκε το Πανεπιστήμιο του Τέξας . Οι άλλοι Έλληνες ήταν οι Αλεξάκης Δ, Κασιούμης Β και Παπιδάκης Γ , όλες οι ομάδες έχουν όριο Μ.Ο elo 2400 !

Στη δεύτερη σκακιέρα του Ε.Μ.Π έπαιξε ο  Καλογερής Γιάννης όπου με 8.5/9 τερμάτισε αήττητος στην 2η θέση (1η η Natalia Zhukova με 9/9) ανάμεσα σε 493 αθλητές και αθλήτριες .

Οι αγώνες ήταν με χρόνο 10’3” για κάθε κίνηση .

Συγχαρητήρια στο πρώην συμπαίκτη και μαθητή μου Γιάννη για τη πετυχημένη του εμφάνιση ,η μαχητικότητα του και το πρακτικό του στυλ τον καθιστούν επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο !

Στο παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζουμε μια νίκη του Γιάννη από τους online αγώνες ! Ο Καλογερής παίζει με το ψευδώνυμο karagioules

FM theLazyAnalyst vs karagioules: Neo-Grünfeld Defense: Ultra-Delayed Exchange Variation • lichess.org