ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018 Πρωτιά της Ε.Σ.Θ στην ΕΣΣΘΧ

Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Ε.Σ.Θ στη Ένωσης της Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής για το 2018 εξασφαλίζοντας τη πρόκριση για το knock out παιχνίδι στη φάση των 16. Αντίπαλος της ομάδας μας θα είναι ο Ο.Φ.Σ.Καβάλας στις 3 του Ιούνη .
Οι τελικοί της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν στην άνετη αίθουσα των Εκπαιδευτήριων Βασιλειάδη υπό την εποπτεία της ομάδας των Συκεών -Νεάπολης παράλληλα με νεανικό τουρνουά . Έτσι οι νεαροί αθλητές της Θεσσαλονίκης μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά της μαχητικές παρτίδες ενώ η Ένωση με υπεύθυνο το Μπάλλα Κλέων κάλυψε τους αγώνες στην ιστοσελίδα της:
Ξεκίνησαν οι αγώνες του FINAL FOUR του Κυπέλλου 2018 της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ και η LIVE μετάδοση τους

αλλά και στο chess24. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτωθι link :

http://chess-results.com/tnr355311.aspx?lan=19&art=0&rd=2

Στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι η Ε.Σ.Θ επικράτησε απέναντι στα Μουδανιά ,τα οποία ανέβηκαν φέτος στην Α Εθνική τερματίζοντας στη 2η θέση του ΠΟΑ (προκριματικός όμιλος ) με αποτέλεσμα 3-1 .Καθοριστική ήταν η νίκη του Πρωταθλητή Νέων 2018 Καλογερή Γιάννη με τα μαύρα απέναντι στον Παπακωνσταντίνου Δ ( και αυτός είχε κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Νέων λίγα χρόνια πριν !)
Στο τελικό επικράτησε άνετα απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης ΠΑΣ Συκεών ”Ο Φοίβος” που αγωνίζεται στη τοπική κατηγορία με 4-0 .
Ο Φοίβος μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας των Συκεών με 3-1 παρότι υστερούσε σε elo σε κάθε σκακιέρα !
Έτσι κέρδισε ως φιναλίστ το εισιτήριο για το Φ16 του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει στις 3 Ιούνη τον Κυπελλούχο Σ.Ο Καβάλας στη Θεσσαλονίκη .

Στη φώτο οι Μαστροβασίλης Α, Καλογερής Ι,Μαλικέντζος Σ, Δόρφανης Α και ο Μπάλλας Νίκος εκπρόσωπος της Ένωσης !
Καλή συνέχεια στην ομάδα μας !