Σχετικά με εμένα

ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Μαστροβασίλης Θάνος γεννήθηκε στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης στις 18 Απρίλη του 1979 και σήμερα είναι κάτοικος Καλαμαριάς.

Έμαθε το σκάκι στην Α’ Δημοτικού από το πατέρα του. Οι γονείς του αλλά και ο αδερφός του Δημήτρης (επίσης GM και μέλος της Εθνικής Ελλάδος) τον στήριξαν σε όλη τη σκακιστική του διαδρομή. Ο πρώτος του σύλλογος ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, κατόπιν μεταγράφηκε στην Ε.Σ.Θ. (Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης) όπου με τη προπονητική στήριξη του FM Ιωκειμίδη Γιώργου βελτίωσε σταθερά το παιχνίδι του. Σημαντική ήταν η προπονητική βοήθεια των FM Βραγοτέρη Αντώνη αλλά και GM Rajkovic D στη σκακιστική του εξέλιξη. Το σκάκι έγινε πάθος όταν παρακολούθησε τις Σκακιστικές Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα έτη 1984 και 1988.

Το 2000 κέρδισε το τίτλο του IM ενώ το 2005 των υψηλότερο τίτλο του GM.

Από το 2005 είναι μέλος της Εθνικής μας.

Ασχολείται με τη προπονητική από το 2003 και μετά ενώ είχε τη σπάνια χαρά να γευτεί ως προπονητής-συνοδός δύο Παγκόσμια Χρυσά και τρία Πανευρωπαϊκά Αργυρά με τη Τσολακίδου Σταυρούλα σε Νεανικά Πρωταθλήματα.

Είναι φιλόδοξος και μαχητικός, δίνει τεράστια σημασία στην εργατικότητα και τα σκληρά νεύρα ενώ πιστεύει ότι τη καλύτερη του παρτίδα δεν την έχει παίξει ακόμα!

Αγαπημένες στιγμές: Κύπελλο Ελλάδος 2008 & 2016 με την Ε.Σ.Θ., Πρωταθλητής Ελλάδος τρεις φορές  2015 Ύδρα , 2018 Φιλίππειο Θεσνικης και Λαμία 2022 !

Από το 2023 αγωνίζεται με την ομάδα του  ΑΜΟ ”Ο Γαλαξίας” .

 

Νίκη με την Εθνική μας ομάδα απέναντι στη πανίσχυρη Ρωσία το 2010. Πρωταθλήτρια η ΕΣΘ στα ομαδικά νεανικά ως 16 ετών το 2018 στο Φιλίππειο Θεσσαλονίκης .

A chess site